Zuiderweg 76 | 1461 GL Zuidoostbeemster | Tel: 0299-770858 | info@zangstudio.nl

Zanglessen

Zingen is fantastisch! Je kan er een hoop emotie in kwijt en het geeft je een gevoel alsof je vleugels hebt. Het leuke; je kan het doen of je nu 8 jaar of tachtig jaar bent. En (bijna) iedereen kan het leren! Met de juiste lessen aangepast aan de mogelijkheden van de zanger(m +v), is het mogelijk om zang capaciteiten te verbeteren en een hoop plezier te beleven. Bij Zangstudio Lea van de Pol kan dit op de volgende manieren:

Privé-zangles

In een prettige en ontspannen 1- op 1 situatie gaat Lea met de leerling aan de gang, om deze te stimuleren het beste uit zichzelf te krijgen. Uitgangspunt is daarbij een "Natuurlijke" en vrij klinkende stem met een "gezond" stemgebruik, toepasbaar op elk zanggebied. Of je nu komt om pop/ jazz/ musical of klassiek te zingen, je stem moet niet geforceerd klinken. Door het juiste stemgebruik zal je hopelijk nog heel lang van je stem kunnen genieten, of leer je juist blessures te voorkomen zodat je voortaan bijvoorbeeld na je koor- of bandrepetitie niet meer hees bent of keelpijn hebt! Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de ademhaling. Er zijn zelfs ernstige Cara(astma) patiënten die speciaal daarvoor lessen bij Lea volgen en daar zeer veel baat bij hebben. Tenslotte wordt er samen naar de "performance" gekeken. Het is heel belangrijk dat een lied niet alleen mooi wordt gezongen, maar ook echt gepresenteerd wordt en dan moet het ook nog bij de persoon in kwestie gaan passen. Kortom veel aspecten waaraan met veel plezier in de Privé-zangles gewerkt kunnen worden.

Duo-/ Trioles

De basis voor deze les is hetzelfde als de privé-les. Er zijn echter een paar voordelen; doordat je met 2 of 3 zangers tegelijk op les bent, is het voor beginnende zangers minder eng. Je leert ook sneller van elkaar en je gebruikt elkaars positieve punten. Daarnaast kun je ook goed leren om meerstemmig te zingen en te ontdekken wat dan goed bij jouw past. Je werkt aan meerstemmige dan wel eenstemmige gezamenlijke liederen. Ook komt af en toe een solo-lied aan bod.

Groepsles

Deze lessen gaan vanaf 4 personen. Bijvoorbeeld een groep vanuit een koor of anders gelijkgestemden, zoals leeftijdgenoten en vrienden. De groepslessen duren afhankelijk van het aantal deelnemers 1 tot 2 uur. Waarin d.m.v. leuke en speelse oefeningen, stem, gehoor en presentatie verbeterd worden. Er wordt aan bij de groep passend repertoire gewerkt, waarbij het streven natuurlijk op meerstemmigheid ligt. Daarnaast is er ook regelmatig gelegenheid om aan solo' s te werken.

Tot slot

Met alle leerlingen van de studio wordt om het jaar een groot leerlingen concert georganiseerd. Dit jaar in juni was een groot succes. Voor 450 man publiek zongen de leerlingen solo's, duetten en in een klein ensemble. Ieder op z'n eigen niveau en in zijn eigen genre. Gezamenlijk brachten we, een klassiek lied, een lied uit de musical Aïda en een medley van Musicalsongs van Andrew Lloyd Webber, compleet met orkest o.l.v. Endhi Houthuyzen en pianiste Agnes Kauffman. Daarnaast zorg ik regelmatig voor gelegenheden om ervaring op te doen voor publiek. D.m.v. concerten met een klein aantal leerlingen of bijvoorbeeld een gastoptreden bij een koor of muziekvereniging.