Zuiderweg 76 | 1461 GL Zuidoostbeemster | Tel: 0299-770858 | info@zangstudio.nl

Lea's C.V.

De Purmerendse sopraan Lea van de Pol, stond al in haar jeugd veelvuldig op de planken. Haar solodebuut maakte ze dan ook op 5 -jarige leeftijd als engeltje in een kerstmusical. Zanglessen kreeg ze resp. van Deborah Raymond en Maria van Uden, waarna ze de opleiding Solozang/ Docerend Musicus volgde aan het Conservatorium in Alkmaar bij Maria Rondèl. Drama lessen volgde zij bij Aga de Wit. Nog steeds wordt zij gecoacht door Maria Rondèl.

Lea is een veelvuldig gevraagde gastsoliste bij div. koor-, orkest- en verenigings-uitvoeringen. Bij rouw- en trouwdiensten weet ze vaak de juiste toon te treffen voor een dan ook zeer dankbaar publiek. Zelf brengt ze, soms samen met leerlingen, met veel succes en plezier zang-programma's in o.a. kerken, zieken- en bejaardentehuizen en wijkcentra en werkte mee aan div. Opera- en Musical-projekten, o.a. aan de Opera "Der Zwerg" van Zemlinsky, "Aïda" en "Martha". Lea is als sopraan/ soliste vast verbonden aan het koor Anthem uit Amsterdam en sinds 1999 maakt ze deel uit van het bekende semi-professionele Ensemble Poldervokaal.

Daarnaast geeft zij, met veel enthousiasme en kennis van zaken, in haar eigen studio zanglessen aan zowel volwassenen als kinderen, in privé, duo-, of groepsverband. Ook Koren weten haar te vinden voor speciale workshops (koor-) stemvorming. Bij het NKT (Nederlands Kinder Theater) is zij de vaste docente zang en begeleidt daar div. klassen leerlingen bij hun zangtechnische ontwikkeling, zo had zij de eindverantwoording voor het vocale gedeelte van de recente musical "Stroom" van Jeroen Man. Bij jurering en audities weet ze afvallende kandidaten altijd opbouwende kritiek mee te geven. In wijkcentrum 'T Noot geeft zij o.a. een cursus kleuterzang voor 4 en 5-jarigen en een cursus basiszang voor de echte beginner. Zoals ze zelf zegt: "Zingen is Leuk of je nu 0 of 80+ bent en is op elk niveau een heerlijke bezigheid!!!!"